Spam klasörü nedir? E-postalarım neden karşı tarafın spam klasörüne düşüyor? Spam klasörüne düşme sebebi nedir?

Son Güncellenme Zamanı 10 ay önce

Spam klasörü nedir?

Office 365'de gelen e-postaların spam olarak işaretlenip ayrı bir klasöre yönlendirildiği bir bölümdür. Spam filtreleri, e-postaların içeriğini ve diğer faktörleri analiz ederek spam olarak tanımlanan e-postaları tespit eder. Spam olarak işaretlenen e-postalar otomatik olarak spam klasörüne yönlendirilir. 

E-postalarınızın karşı tarafın spam klasörüne düşmesinin birkaç olası nedeni vardır. İşte bazı yaygın sebepler:

  • İçerik veya Yapılandırma: E-posta içeriği veya yapılandırması, karşı tarafın spam filtrelerini tetikleyebilir. Örneğin, aşırı derecede reklam içeriği, aldatıcı metinler, şüpheli bağlantılar veya spam olarak kabul edilen diğer unsurlar içeren e-postalar spam filtrelerine takılabilir. Konu yazılmadan atılan mesajlar karşı tarafda spam olarak algılanacaktır.
  • IP Adresi İtibarı: Office 365'e bağlı olan sunucuların IP adresleri, e-postaların karşı tarafın spam filtrelerinden geçmesini etkileyebilir. Eğer Office 365 sunucularının IP adresi kötü bir itibara sahipse, karşı tarafın spam filtreleri e-postaları spam olarak işaretleyebilir.
  • Spam Şikayetleri: Karşı taraf kullanıcıları, daha önceki e-postalarınızı spam olarak işaretlemiş veya şikayette bulunmuş olabilir. Bu durumda, sistem bu e-postaları otomatik olarak spam olarak işaretleyebilir.
  • Alıcı Ayarları: Karşı tarafın e-posta hesabı ayarları, e-postalarınızın spam klasörüne yönlendirilmesine neden olabilir. Alıcılar, belirli gönderenlerden gelen e-postaları varsayılan olarak spam olarak işaretlemiş veya belirli kriterlere göre filtrelemiş olabilir.

Eğer e-postalarınız sürekli olarak karşı tarafın spam klasörüne düşüyorsa;

  • İçeriği ve yapılandırmayı gözden geçirin:** E-postalarınızı spam filtrelerini tetikleyebilecek unsurlar açısından gözden geçirin. Reklam içeriği, aldatıcı metinler veya şüpheli bağlantılar gibi unsurları azaltmaya çalışın.

Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!