Frequently Asked Question

Lisans ve Lisansüstü kayıtları hakkında !...

Son Güncellenme Zamanı bir yıl önce

Öğrenci E-Posta Hesabının ve Uygulama Hesabının Oluşturulması

  • Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından, obs sistemi üzerinden kayıt sürecinin tamamlanmasından sonra her pazartesi - çarşamba günleri arası bir önceki hafta kayıt yaptırmış öğrencilerimizin e-posta adresleri ve uygulama hesapları oluşturulur.

Öğrenci E-Posta Hesabının ve Uygulama Hesabının Bilgilerine Ulaşma

  • OBS sisteminde kayıtlı olan kişisel e-posta adresinize öğrenci e-posta bilgileriniz, uygulama kullanıcı adınız ve parola bilgileriniz gönderilir.

Öğrenci E-Posta Hesabının Formatı

  • E-Posta hesabınızın formatı ad.soyad@std.yildiz.edu.tr şeklindedir.

Öğrenci E-Posta Hesap Bilgilerim Ulaşmamış. Ne Yapabilirim ?

  • @std.yildiz.edu.tr uzantılı e-posta hesapları açıldıktan sonra eğer bilgilendirme maili size ulaşmamışsa bilgi.yildiz.edu.tr adresinden öğrenci e-posta kullanıcı adınızı öğrenebilirsiniz.
  • E-posta parolanız için kaydınız tamamlanmış ama e-posta parolanızı bilmiyorsanız geçici parolanız "Adınızın ilk harfi büyük harfle - ingilizce karakter + Öğrenci numaranızın son dört hanesi + "ytu!" ) olacak şekilde giriş yapabilirsiniz.

ÖRNEK: Adı Şükran YILDIRIM ve öğrenci numarası 22011625 olan öğrencinin geçici parolası "S1625ytu!" dir.

Online Eğitim Sistemine Giriş

  1. Öncelikle sizlere tanımlanmış olan @std.yildiz.edu.tr uzantılı e-posta adresinizle mail sistemine giriş yapınız.
  2. Oturum açma işleminiz başarılı olduktan sonra online eğitim sistemine giriş yapabilirsiniz. Online eğitim sistemi giriş bilgileriniz mail sistemine girişte kullandığınız bilgilerinizdir.

***Daha önce ad.soyad@std.yildiz.edu.tr hesabı olanlara yeni öğrenciliklerine sahibi oldukları ad.soyad@std.yildiz.edu.tr e-posta hesapları tanımlanmıştır. ad.soyad@std.yildiz.edu.tr için buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

*** Uygulama kullanıcı adı ve parola bilgileriniz, adınıza açılan ad.soyad@std.yildiz.edu.tr adresinize gönderilir. Uygulama kullanıcı adı ve parolası hakkında buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

OBS ile ilgili soru şikayet önerilerinizi Lisans öğrencileri için obs@yildiz.edu.tr, Lisansüstü öğrencileri için obslu@yildiz.edu.tr mail adresiyle iletişim kurabilirsiniz.

*** Konuyla ilgili soru şikayet ve önerilerinizi www.teknikdestek.yildiz.edu.tr web adresinden "Öğrenci E-Posta" konulu başlıkla iletebilirsiniz.



Lütfen Bekleyin!

Lütfen bekleyin... bir saniye sürecek!